Conversații cu Farmec – Gilda Scarfe, “Do good, feel good”

by simonab

În cadrul Podcast-ului “Profesori fericiți pentru România” am lansat, începând cu luna aprilie, o nouă serie. Ne bucurăm de susținerea Farmec, cel mai mare producător de cosmetice din România, care ne va sprijinii în cultivarea Stării de Bine, mentale, emoționale, dar și fizice a membrilor comunității noastre.

În primul episod din seria “Conversații cu Farmec” pentru Starea de Bine, am avut-o invitată pe doctor Gilda Scarfe, CEO și Fondator al Positive ED, un program global inovativ de consultanță care folosește cercetarea pentru a dezvolta programe de training de impact și workshop-uri pe tema leadershipului pozitiv și autentic.

În ultimul an, de când am început programul Profesori fericiți pentru România, Gilda mi-a devenit partener și colaborator, de la care am învățat foarte multe, dar mai mult decât atât, mi-a devenit o prietenă foarte dragă.

Am plănuit ca, prin discuția noastră, să împărtășim cu membrii comunității Profesori fericiți pentru România cât mai multe despre studiul național care măsoară starea de bine a profesorilor.

Fundația Transylvania College, prin programul Profesori fericiți pentru România, împreună cu doctor Gilda Scarfe, au implementat un studiu pentru starea de bine a profesorilor, primul de acest fel din România.

Acesta se va desfășura în perioada martie-mai 2021 și se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din toată țara. Alături de noi, îi avem pe Didactic.ro, Proiectul Merito, SuperTeach, Romanian Business Leaders si Clusterul de Educație C-Edu.

La minutul 9:00 din podcast, puteți afla mai multe despre ce a însemnat pentru noi această inițiativă comună pentru profesorii din România.

Când am ascultat înregistrarea, am găsit din prima titlul materialului. “Do good, feel good” este titlul care mi-a venit în minte după discuția fascinanta pe care am avut-o cu Gilda. Am descoperit ce înseamnă ideea de educație pozitivă, gândire pozitivă, psihologie pozitivă și cum le putem utiliza pentru a contribui la schimbarea în educație.

După cum ne-a povestit, Gilda, de origine română, a plecat de aproape 28 de ani din România. “Iubesc România și sunt româncă, chiar dacă am cetățenie în Anglia.”

Află mai multe despre povestea personala a invitatei noastre la minutul 2:04.

La minutul 4:00, aflăm ce simte Gilda când se gândește la România și care sunt gândurile ei pentru țara natală și pentru oamenii de aici.

“Fiți deschiși la schimbare! Dați o șansă la schimbare!”- este mesajul Gildei pentru profesorii din România. Această schimbare, vine de la fiecare dintre noi și pornește de la sprijinul pe care putem să îl acordăm profesorilor.

În discuția noastră, am continuat să dezvoltăm ideea că nu este egoist să petreci timp pentru tine însuți, învățând să te cunoști mai bine. Acordându-și acest timp pentru identificarea nevoilor lor legate de Starea de Bine, profesorii pot să își recapete energia și entuziasmul de care au nevoie să predea cu pasiune. Un profesor fericit are, la rândul lui, un impact pozitiv asupra fiecărui elev și astfel putem aduce Starea de Bine în fiecare clasă din România.

Vă invit încă o dată să ascultați înregistrarea noastră și să reflectați la ce schimbări ne putem aștepta să vedem în educație după implementarea procesului de introducere a Stării de Bine în România.   

You may also like

Leave a Comment

Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

Politica de Confidentialitate & Cookies