Vrei să viralizăm bunătatea?
Invită-mă ca speaker sau trainer. Primesc cu drag vești de la tine. Și tot cu drag vin să vorbesc sau să predau, dacă timpul îmi permite.

Uite câteva dintre conferințele la care am vorbit recent:
✎ Speaker principal la Conferința Inspiro, București: “Când cauți, găsești întregul”;
✎ Global Connections Seminar XX la Wesley College, Melbourne, Australia;
✎ Speaker principal la Summit-ul Global Leaderul din Mine, Salt Lake City, Utah;
✎ Speaker la TEDxHSMC la Hong Kong;
✎ Seminarul Conexiuni Globale XVIII la Gredos San Diego Buitrago Campus, in Madrid, Spania.

 

Uite câteva dintre cuvintele care întotdeauna mă fac să zâmbesc:
“Sunt fericit în școala mea”.
Și întotdeauna vreau să aud povestea transformărilor pe care le produc profesorii. Profesorii sunt sursa mea de inspirație.
Spune povestea ta și dă mai departe bunătate.

Contactează-mă

Dacă scrii pentru un angajament de speaker sau de training, te rog include data evenimentului și o scurtă descriere (dacă e workshop, discurs, etc.) și țara unde are loc.

Adresa

Aleea Băișoara 2A, 400445
Cluj-Napoca, România.

Program

Luni – Vineri: 9 AM – 5 PM, GMT+2


  Sunt de accord ca datele mele as fie colectate si stocate.*

  Simona Baciu, biografie media
  Biografie in 50 de cuvinte

  Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație, Președinte și Fondator al Transylvania College Foundation, Fondator al programelor de training Profesori Fericiți pentru România și The Teacher Within.

   

  Simona urmărea întotdeauna bucuria învățării și își dorea să vadă copii veseli și zâmbitori.
  Așa că a deschis o grădiniță în propriul apartament cu trei camere, ca să le poată oferi măcar câtorva copii aceste bucurii.
  Aceasta s-a transformat în Transylvania College, una dintre cele mai respectate școli din lume, unde învață elevi de pe șase continente.


  Încrezătoare în educația pentru caracter și cea socio-emoțională, Simona a scris împreună cu Susan Shapiro “The Teacher Within”, în forma unui ghid pentru predarea cu blândețe și compasiune.

  Biografie de speaker

  Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație, Președinte și Fondator al Transylvania College, Fondator al programelor de training Profesori Fericiți pentru România și The Teacher Within.

  Simona urmărea întotdeauna bucuria învățării și își dorea să vadă copii veseli și zâmbitori.

  Așa că a deschis o grădiniță în propriul apartament cu trei camere, ca să le poată oferi măcar câtorva copii aceste bucurii.
  Aceasta s-a transformat în Transylvania College, una dintre cele mai respectate școli din lume, unde învață elevi de pe șase continente.

  Încrezătoare în educația pentru caracter și cea socio-emoțională, Simona a scris împreună cu Susan Shapiro “The Teacher Within”, în forma unui ghid pentru predarea cu blândețe și compasiune.

  Simona Baciu a discutat cu șefi de stat, directori de companii și factori decizionali internaționali, militând pentru includerea educației pentru sănătate emoțională și comportamentală în școlile din întreaga lume.

  Frequently Asked Questions

  Cine ești?

  Sunt cineva care crede că educția are puterea de a schimba oameni, destine și națiuni. Și am crezut într-atât, încât am deschis o gradiniță pentru 12 copii în apartamentul cu două camere al familiei mele, în anii ’90. Astăzi este o școală Cambridge de elită, cu 700 de elevi de pe cinci continente. Citește-i povestea pe scurt aici.

  De ce faci asta?

  Pentru că vreau să văd copiii zâmbind. De fapt, vreau să văd fețele tuturor luminate de un zâmbet blând. Dacă aș inventa o monedă, ar fi pe bază de zâmbete.

  De ce sănătate emoțională și comportamentala pentru profesori?

  Eu zic să fie sănătate emoțională și comportamentala pentru toată lumea. Dar fără profesori fericiți și mindful, nu pot exista copii fericiți. În spatele fiecărui copil care își împlinește potențialul, există mereu un profesor care își face meseria. Meserie care nu se întâmplă dacă profesorul este amuțit emoțional, sau nu are energie, sau e bolnav, sau obosit. Fără profesori fericiți și mindful, pierderea noastră poate fi imensă.

  Sunt profesor. Sunt profesoară. Ce să fac?

  Întâi de toate, să accepți recunoștința mea pentru tine. Pentru curajul tău de a face o diferență. În comunitățile noastre, autenticitatea și integritatea nu sunt acceptate pe scară largă și de multe ori lăsăm lucrurile așa. Tocmai de aceea te încurajez din toată inima să pornești un cuib de schimbare. Eu le spun comunități ale Efectului ARAT. Călătoria din carte te va sprijini. Și eu sunt aici pentru tine. Scrie-mi.

  Care e cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o vreodată?

  Nu mi-am urmat intuiția într-o decizie importantă. Știi la ce mă refer, acel lucru care îți face pielea de găină. Sau te face să simți ca un curent în coloana vertebrală. Sau fluturi în stomac. Așa vorbește intuiția. Nu rata momentele astea. Corpurile noastre sunt mai inteligente decât credem. Și pierdem mult când nu ascultăm. Învățăm, întâi de toate, de la noi înșine. De la propriul nostru Profesor Interior. De-asta am și scris cartea, împreună cu prietena și mentora mea Susan Shapiro.

  Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit?

  Să cred în Dumnezeu și să am mereu ceva în geantă să dau altora. Se pun și vorbele bune. Bunica m-a învățat. Și să învăț de la cei mai buni.

  Ce vrei să spui lumii?

  Bate palma! La propriu. Cu toți avem cinci preocupări în relații: rolurile (de exemplu, profesor, soție etc.), statutul nostru (oricare spunem noi ca este), afilierile (căsnicia, de exemplu), aprecierea și autonomia. Mai ales autonomia, care le unește pe toate. Când sunt în dezechilibru, ne aduc multă suferință. Daniel Shapiro le-a formulat în cartea lui “Beyond Reason: Using Emotions as You Negotiate”. Eu am dus conceptele un pas mai departe, le-am asignat câte un deget și le-am unit în “Bate palma!”. Avem cinci degete și ne trebuie doar cinci minute pe zi ca să ne readucem pe drumul spre starea de bine. Împreună, aceste cinci degete ne readuc puterea, în doar cinci minute. Spun cum în carte.

  Ai pornit într-o aventură cu această sănătate emoțională și comportamentală. Ce-i cu ea, mai exact?

  Foarte bună întrebare. Sănătatea emoțională și comportamentală sunt aspecte importante în orice moment al vieții. Pentru că e un domeniu încă în formare, definițiile sunt, și ele, în lucru. Dar există un acord că oamenii sănătoși emoțional și comportamental sunt conștienți și capabili să își gestioneze emoțiile și comportamentele. Știi, uneori, mai ales când vine vorba de concepte foarte importante, ne e mai ușor să avem cuvintele pentru absența acestor concepte, decât pentru prezența lor. Cuvinte precum burnout, stress sau pesimism există și ne-au intrat în vocabular cu mult înainte de stare de bine, wellness, wellbeing sau mindfulness. Tocmai de aceea trebuie sa le facem loc în viața noastră. Trebuie să-i dăm cuvântului wellness o semnificație dincolo de spa. Tu ce crezi?

  De ce copiii?

  Grea întrebare… Poate pentru că sunt mamă. Și bunică. Pentru că vreau ca toți copiii să lumineze cu lumina a cine sunt ei în lume.

  Care e cea mai grea lecție pe care ai învățat-o vreodată?

  Spun direct: nu putem face miracole decât impreună. Am învățat asta în 2009, când am fost la un pas să pierdem tot. Cu un an înainte semnasem pentru o linie de credit de 1.8 milioane de dolari pentru noul campus. Apoi a venit criza financiară din 2008 și cursul de schimb ne-a explodat dobanda dincolo de ce puteam plăti. Era din ce în ce mai clar că acesta avea să fie ultimul nostru an. Așa că m-am hotărât să-l fac să fie cel mai bun, să fiu recunoscătoare și să mă concentrez pe ce aveam deja. Nu aveam banii, dar aveam elevii, profesorii și părinții încrezători în ceea ce putem oferi. M-am hotărât să aduc zâmbete pe fețele oamenilor în aceste momente de criză profundă. Le trimiteam bilete de apreciere și mici dovezi de afecțiune. Apoi miracolul s-a produs. Consiliul Director s-a unit și ne-a îndrumat să gestionăm creditul și să strângem fonduri. Și acum țin minte un telefon pe care l-am primit de la o fundație din străinătate, chiar când primeam Premiul pentru Școala Anului. Aveau 100,000 USD, pentru noi. Sunt doar câteva exemple…

  Și dacă nu sunt profesor?

  Hmmmm… Oare? Cu toți suntem profesorii cuiva. Și pentru acea persoană, zâmbetul tău valorează cât toată lumea.

  Care e cea mai importantă întrebare?

  Minunată întrebarea asta…
  Cum mă simt acum? Este poarta spre prezent. Spre cine ești chiar acum. Începe cu ea, aici, conectează-te la cum te simți. Nu există viitor altfel.

  Ce-ai pune pe un billboard global?

  “Cerul de azi e podeaua de mâine”.
  “Niciodată nu te da bătut”.
  Și “Bate palma!”

  Bine, bat palma. Și mai departe?

  Vrei o “molimă” de bine la tine în comunitate? Dacă vrei să începi un grup Efectul ARAT la tine în școală, descarcă ghidul aici. Echipa mea și cu mine suntem aici să te sprijinim. Vrei noutăți de la noi despre evenimente sau provocări din Efectul ARAT și The Teacher Within? Abonează-te și devino membru în comunitatea The Teacher Within.

  Simona Baciu media kit images

  Click below to see more choices and to download full size for print or web use.

  Găsește The Teacher Within

  Profesorii mindful, împliniți și autentici sunt lideri puternici.

  Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

  Politica de Confidentialitate & Cookies