7 cărți pe care le recomand profesorilor și tuturor celor aflați în căutarea Stării de Bine

by simonab

Se spune că sănătatea nu înseamnă doar ceea ce mâncăm. Este, de asemenea, despre ceea ce gândim, spunem și facem. Sănătatea mintală reprezintă o parte semnificativă a stării noastre noastre generale și cuprinde părți ale sănătății emoționale, sănătății psihologice și conștientizării sociale. Atingerea stării de bine ne permite să ne explorăm potențialul nostru interior, ne ajută să facem față eficient stresului și emoțiilor negative și ne sporește productivitate și auto-motivația, atât la clasă, cât și pe plan personal.

Starea de bine nu înseamnă absența problemelor, ci prezența unor resurse interne puternice, care să ne ajute să le acceptăm și să le depășim. Dacă suntem atenți la transformările noastre de natură emoțională și ne recunoaștem gândurile, vom decide modul în care să acționăm, devenind proactivi, nu reactivi.

Pentru a descoperi acele resurse interne și pentru a afla cum să vă gestionați gândurile și emoțiile, cum să aveți o atitudine pozitivă față de voi înșivă și față de tot ce vi se întâmplă, vă sugerez să citiți câteva cărți. Acestea mi-au fost recomandate și mie de către prieteni dragi, mentori, experți în diferite domenii, cu care am împărtășit aceeași pasiune pentru educație. 

 

  1. Latri degeaba la lună – ERIC BARKER

În această carte, Eric Barker ne dezvăluie că cea mai mare parte a sfaturilor despre realizarea personală sunt logice, convingatoare și… de-a dreptul greșite! Vă invit să descoperiți extraordinara știință care se află în spatele a ceea ce determină succesul și, cel mai important, ne arată cum îl putem obține. “Latri degeaba la lună” se bazează pe date statistice consistente, iar povestirile surprinzătoare vă vor ajuta să înțelegeți ce funcționează și ce nu funcționează, astfel încât să mergeți la sigur spre succes și să începeți să trăiți viata pe care vi-o doriți.

 

  1. Nix  –  NATHAN HILL

Un amuzant, dar și profund emoționant roman de debut despre un fiu, mama care l-a părăsit când era copil și despre cum încercarea lui de a descâlci trecutul celei care i-a dat viață l-a obligat să își reevalueze propria existență. “Nix” este o critică acidă a pretențiilor mileniale, a dependenței de jocurile video și a lipsei de performanță a comunității academice, dar și o sensibilă meditație asupra prieteniilor legate în copilărie, a primei iubiri sau a abandonului matern.

 

  1. Despre somnDe ce este vital să dormim și să visăm – Matthew Walker

O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are pentru starea de sănătate optimă. Matthew Walker ne poartă într-o călătorie fascinantă în care vom descoperi totul despre știința somnului. Dincolo de curiozitatea pur intelectuală, cartea explorează consecințele pe care lipsa unui somn de calitate le are asupra sănătății noastre și ne furnizează sfaturi despre cum să ne îmbunătățim modul în care ne trăim viața.

 

  1. Puterea obișnuinței De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceriCHARLES DUHIGG

Deprinderile stau la baza vieţii noastre de zi cu zi şi ne formează comportamentul, iar felul în care reacţionăm într-o anumită situaţie poate fi afectat de ele. În această carte aflăm despre cum se formează deprinderile, cum să le identificăm şi cum să le schimbăm. În esență, “Puterea obișnuinței” conține un argument încurajator: cheia reușitei noastre de a face cu regularitate exerciții fizice, de a slăbi, de a fi mai productivi și de a avea succes este înțelegerea modului în care funcționează deprinderile. După cum arată Duhigg, valorificând această nouă știință, ne putem transforma afacerile, comunitățile și viețile noastre.

 

  1. Emoțiile distructive Cum le putem depăşi? Dialog ştiinţific cu Dalai Lama – DANIEL GOLEMAN

În paginile acestei cărți, Daniel Goleman redă discuţiile purtate, în cadrul unui seminar de cinci zile, între Dalai Lama şi un mic grup de psihologi, neurologi şi filozofi. Demersul lor a avut scopul de a afla dacă ştiinţa, filozofia și spiritualitatea pot colabora pentru a identifica, a controla şi a preveni emoţiile distructive – aşa cum sunt ura, mânia, gelozia, ostilitatea, dispreţul, trufia, amăgirea şi altele asemenea.

 

  1. Acceptatea necondiționată Cum sa-ți îmbrățișezi viața cu inima unui Buddha – TARA BRACH

Scriind cu căldură și claritate, Tarei Brach își aduce învățăturile la viață prin intermediul poveștilor personale și al istoricurilor de caz, al interpretărilor noi ale poveștilor budiste și al meditației. Pas cu pas, ne conduce pe calea încrederii în bunătatea noastră intrinsecă, arătându-ne cum putem obține un echilibru între claritate gândire și compasiune, ceea ce reprezinta esența însăși a acceptării neconditionate.

 

  1. Mindfulness 8 pași către fericire – Bhante Gunaratana

Prin sfaturi punctuale și ușor de înțeles, această carte vă oferă metode iscusite de a gestiona furia, de a trăi în mod corect, de a cultiva prietenia plină de iubire și de a depăși obstacolele mintale care apar în calea adevăratei fericiri. Indiferent dacă sunteți experimentați în practica meditației sau începători în domeniu, acest ghid realist și blând vă va ajuta să transpuneți esențialul învățăturilor budiste în fiecare aspect al existenței voastre.

 

Vă doresc lectură plăcută și inspiratoare!

 

Cu drag,

Simona

You may also like

Leave a Comment

Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

Politica de Confidentialitate & Cookies