Poți întotdeauna în viață să alegi fereastra prin care să privești spre lume. Nu este suficient să alegi cea mai încântătoare priveliște, ci și privirea cu care te uiți prin ea.

Pentru mine, a privi cu dragoste în ochii acelora din jurul meu și acelora cărora le vorbesc, este un fel de a-mi exprima respectul și responsabilitatea față de lumea înconjurătoare.

life skills

În România se spune că primii 7 ani de acasă sunt hotărâtori în viața noastră. În SUA este un proverb care spune că așa cum este copilul la 5 ani, este și adultul la 50 de ani. Să fie oare adevărat? Dacă mă gândesc bine, totul începe când din dragostea a doi oameni ne naștem și pornim în viață. Și cum totul are un început, eu cred că începuturile noastre și ceea ce suntem azi se datorează dragostei din care ne-am născut, familiei noastre și educației pe care am primit-o.

Tot dragostea este prima privire pe care o întâlnim în ochii mamei noastre care ne dă curajul și dorința să creștem, să devenim oameni responsabili și să avem succese în viață.

Îmi place să cred că totul pornește de la iubire – sau dragoste, sau cum vrem să-i spunem acelui sentiment de fericire supremă și necondiționată.

Ce se întâmplă când creștem și în fereastra noastră apar lucruri care nu ne plac, care ne sperie, care ne încearcă limitele? Atunci apar și primii „demoni”  – fricile noastre, lipsa de încredere, lipsa de speranță.

Cum învățăm să le facem față și să ne uitam din nou prin fereastra noastră către lume, cu încredere, curaj, responsabilitate și speranță?

Ceea ce pierdem pe parcursul anilor este de fapt, puterea dragostei. Atunci când lucrurile slăbesc, apar încercările care vor să ne înfrângă.

Geamul prin care privim lumea devine cu timpul tot mai murdar și opac. Ce putem face? În fiecare dimineață, când ne trezim, să ne curățăm fereastra și să ne uitam la lumea care ne înconjoara printr-un geam curat și luminos. Să vedem prin ea lumea minunată, nu opacitatea pricinuită de fricile, neîncrederea și grijile noastre. Eu cred în existența unei lavete care curăță orice murdărie: dragostea.

window

Gândul zilei este: „Keep your window clean and your mind open!”

Sursa foto: weheartit.com