Ghidul Profesorului din Tine este invitația noastră de a aduce în mod practic bucuria învățării în fiecare sală de clasă.

Ghidul Profesorului din Tine

100 de exerciții pentru a trăi în prezent

100 de exerciții pentru a trăi în prezent

Această culegere conține 100 de exerciții de respirație, meditație, concentrare și reflecție, prin care, practicându-le, profesorul va deveni conștient de sine, de valorile și calitățile sale, înțelegând situațiile în care se află. Va învăța tehnici pentru a trăi în momentul prezent, care îl vor ajuta să-și recapete energia în momentele dificile din timpul unei zile și va descoperi cum să se înțeleagă mai bine pe sine, să-și asculte gândurile, să-și înțeleagă emoțiile și să facă alegeri conștiente pentru starea de bine, a sa și a elevilor săi.

De ce prezentul?

Învață din trecut, pregătește-te pentru viitor, trăiește în momentul prezent! Trecutul este o construcție a memoriei, iar viitorul, a imaginației. Și noi alegem zilnic să trăim într-una dintre cele două dimensiuni temporale, fugind de prezent sau pur și simplu ignorând-l. A trăi în prezent reprezintă o provocare, deoarece asta înseamnă să acceptăm viața așa cum este acum și nu cum ne-am dori să fie. A trăi în acceptare înseamnă că ceea ce am acum reprezintă ceea ce am nevoie, ceea ce pot controla și, totodată, ceea ce îmi poate aduce liniște, bucurie, satisfacție, împlinire, motivație.

Aducem starea de bine în sala de clasă

Atunci când conștientizăm modul în care elevii noștri gândesc, simt și acționează, îi putem ajuta să își formeze deprinderi și comportamente care să le asigure o viață sănătoasă - iar copiii au nevoie, după cum bine știm, în primul rând, de un climat de pace și liniște, de grijă și iubire, pentru a se dezvolta armonios.

Ghidul Profesorului din Tine este construit pe filozofia Modelului A.R.A.T

de la Atenția către tine, la Recunoașterea gândurilor și emoțiilor, la Acțiuni și Transformare

Atenția către tine

Vei învăța să devii conștient de respirația ta, să meditezi, pentru a putea trăi ancorat în momentul prezent.

Îți vei recunoaște gândurile și emoțiile

Vei învăța să te autoanalizezi și să transformi emoțiile negative în oportunități generatoare de rezultate pozitive.

Acțiuni

Veți învăța să privești dincolo de partea academică în clasă și să creezi o clasă conștientă.

Transformarea

Îți vei găsi entuziasmul și motivația de a preda cu bunătate și blândețe.

Aprecieri pentru Ghidul Profesorului din Tine
Găsește Ghidul Profesorului din Tine aici
Abonează-te la newsletter

Creștem cu fiecare viață pe care o atingem.
Ia provocarea.
Înmulțește starea de bine.


    Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

    Politica de Confidentialitate & Cookies