Conversații cu Farmec – Adrian Hădean, “Trăiește cu bucurie!”

by simonab

În cadrul Podcastului “Profesori Fericiți pentru România”, am lansat o nouă serie de Conversații cu Farmec, cel mai mare producător de produse cosmetice din România, care ne va sprijini în cultivarea stării de bine mentale, emoționale, dar și fizice a membrilor comunității noastre.

În cel de-al doilea episod, intitulat “Trăiește cu bucurie!”, l-am avut ca invitat pe chef Adrian Hădean, iar feedback-ul primit de la ascultătorii noștri ne motivează să aducem invitați cât mai valoroși, de la care să ne putem inspira.

Am început discuția cu Adrian legat de motivația care a stat în spatele implicării sale în proiectele din educație, iar convingerea lui este că, prin educație, oamenilor le poate fi mai bine. „Educația și cultura sunt lucrurile care ne țin, pe de o parte, împreună și care ne țin funcționali împreună.”

La minutul 5:20, am vorbit despre Proiectul Farfurii Curate, prin care a creat peste 100 de rețete de mâncare pentru grădinițe. ”Farfuriile rămân curate pentru că mâncarea este gustoasă”, explică Adrian. El mai povestește despre faptul că nu a fost ușor, nu a fost bine primit peste tot, dar acest lucru nu a furat din frumusețea de a face un bine pentru acest sistem, România fiind fruntașă la bolile legate de nutriție, din lipsa unor preocupări reale despre cum funcționează sănătatea unui copil.

Un lucru important pe care Adrian Hădean îl spune începând cu minutul 10:00 este că fiecare are rolul său, iar oamenii trebuie să fie învățați ce au de făcut și să creeze un cadru în care să muncească, fiecare în comunitatea sa și în propria familie.

La min 12:55, am discutat despre presiunea socială care se simte de multe ori „Nu trebuie să spui că îți plac lucrurile care nu îți plac din cauza presiunii sociale, a familiei sau a cuiva drag”.

De la minutul 13:15, am mers cu discuțiile noastre înspre partea de familie și anume despre a-l accepta pe cel de lângă tine, acest aspect fiind un element important pentru viața oricărei persoane.

La min 17:25, Adrian vorbește mai multe despre familia sa extinsă – colegii și colaboratorii cu care lucrează.

Asociația Adi Hădean a adus proiecte valoroase pentru comunitate (min 16:50). Printre acestea, se numără proiectul Solidar Social și starea de bine pe care o aduce oamenilor. „Un proiect necesar, nu neapărat curajos. În momente de criză, trebuie să faci ceea ce îți spune sufletul, să faci ceva și pentru alții, nu doar pentru tine. Să nu ne oprim din ceea ce știm să facem, iar atunci când faci un lucru bun, oamenii se adună lângă tine.” La finalul discuției, chef-ul spune că obiectivul său în viață este să facă lucruri care îi aduc bucurie.

La întrebarea „Sunt momente în care simți că nu mai poți?”, Adrian a oferit un răspuns curajos: „Atât timp cât sunt viu și sunt sănătos pot orice.”,.

Cu toate acestea oboseala se simte profund uneori, dar Adrian susține că trebuie să ne acceptăm vulnerabilitatea, înfrângerile temporare, să ne remontăm și să o luăm de la capăt.

Chef Hădean a lucrat în diferite orașe ale țării, dar pentru el, indiferent de unde se află,  oportunitățile și opțiunile sunt diferite și spune că depinde doar de el dacă le folosește sau nu. Acest lucru fiind într-adevăr încurajator pentru fiecare, deoarece oriunde te-ai afla, poți să ai activitate și să te bucuri de munca ta, dar decizia e în mâinile noastre, dacă dorim sau nu să luăm inițiativa.

Bucuria este un sentiment pe care Adrian îl prețuiește și face în așa fel lucrurile încât să întrețină această stare „Gătesc pentru mine, de asta le place oamenilor mâncarea mea, pentru că o fac cu toată bucuria și toată dragostea.”

Sunt 4 milioane de oameni care se află la limita sărăciei, iar acest număr ne îndeamnă să ne gândim la risipă, cum să o stopăm și la conștientizarea nevoii altora „Nu văd munca pe care o facem noi ca pe o acțiune de caritate, ci ca pe o investiție în societatea în care ne-ar plăcea să trăim.”

Recomandarea lui Adrian Hădean pentru părinți este să își expună copiii la astfel de realități pentru că, în felul acesta, îi vor învăța să fie empatici. „Să fii sensibil e cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unei ființe omenești… și ar trebui cultivată de la cele mai fragede vârste”.

Te invit să asculți întreaga discuție pe care am purtat-o cu invitatul meu și să-l descoperi ca om, ca tată și soț, dar și ca profesionist, pentru că ne oferă o mulțime de sfaturi și idei care ne pot inspira să devenim mai buni cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

Politica de Confidentialitate & Cookies