FacebookTwitter

O şcoală din Cluj, prima din România acceptată în reţeaua şcolilor de elită ale lumii. Elevii învaţă în engleză

By on 13 feb., 2017 in Media | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter
O şcoală din Cluj a fost acceptată la sfârşitul lunii ianuarie ȋn reputata organizaţie internaţională Round Square, din care mai fac parte doar 80 de alte şcoli din lume.

Dintre şcolile membre, doar 20 de şcoli sunt ȋn Europa, cum ar fi şcoala internaţională Ermitage Paris, Colegiul Internaţional Beau Soleil din Elveţia, Schule Schloss Salem, considerată una dintre şcolile de top din Europa şi renumita şcoală Gordonstoun, care l-a avut ca şi elev pe Printul Charles. Transylvania College este prima şi singura şcoală membră Round Square din Sud-Estul Europei, precizează reprezentanţii şcolii clujene.

Anunţul ca Transylvania College a fost aceptată ca şi membră Round Square a fost facut cu ocazia ȋntrunirii Consiliului European Regional care a avut loc ȋn 25-27 ianuarie ȋn Marrakesh, Maroc. „Includerea ȋn această asociaţie a şcolilor de elită confirmă faptul că Transylvania College oferă educaţie la cele mai ȋnalte standarde internaţionale”, spune fondatoarea şcolii, Simona Baciu. „De asemenea, ȋncununează eforturile pe care le facem deja de douăzeci de ani, atât ȋn ceea ce priveşte pregătirea academică a elevilor, cât şi ȋn ceea ce priveşte dezvoltarea lor personală ca lideri şi cetăţeni globali responsabili”.

Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie al asociatiei Round Square Schools au vizitat Transylvania College ȋn repetate rânduri anul trecut. Ultima vizită, din ianuarie, a fost făcută cu scopul evaluării finale a şcolii ȋnainte de a fi acceptată ca membru regional ȋn această asociaţie a şcolilor internaţionale de elită din ȋntreaga lume.

Obţinerea statutului de membru Round Square aduce cu sine, pe lânga recunoaşterea excelenţei ȋn educatie, şi o multitudine de oportunităţi extraordinare pentru elevii şcolii. Aceştia vor avea posibilitatea de a participa la schimburi de experienţă cu alte şcoli din Round Square, având şansa să studieze ȋn aceste şcoli pentru un semestru sau chiar pentru un an, printr-un program de reciprocitate deschis doar şcolilor membre. De asemenea, vor putea participa la programe de responsabilitate socială şi implicare ȋn comunitate (Service) care se desfaşoară anual ȋn cele mai variate colţuri ale lumii, acţiunile elevilor având un impact pozitiv remarcabil şi punctual. Profesorii se vor bucura de asemenea de oportunităţi de dezvoltare profesională participând la conferintele Round Square organizate ȋn şcolile membre şi având chiar ocazia să predea pentru o perioadă ȋn aceste şcoli, pentru a se perfecţiona. Transylvania College va fi reprezentată de o delegaţie formată din patru elevi ai liceului internaţional Cambridge şi doi profesori la conferinţa care va avea loc la ȋnceputul lunii martie ȋn Anglia, la Felsted, renumita şcoală britanică internaţională.

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/o-scoala-din-cluj-prima-din-romania-acceptata-in-reteaua-scolilor-de-elita-ale-lumii-elevii-invata-in-engleza–105978.html

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2016. Simona Baciu. Toate drepturile rezervate.