Simona Baciu

Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație, fondator și Președinte al Fundației Transylvania College și al Clusterului de Educație C-EDU, precum și membru fondator al Asociației Rethink Romania. 

 

Încrezătoare că sănătatea socio-emoțională este indispensabilă învățământului secolului XXI, Simona a scris împreună cu Susan Shapiro cartea „Profesorul din Tine” (“The Teacher Within”), sub forma unui ghid pentru profesorii care vor să aducă starea de bine în sala de clasă și doresc să predea cu empatie și compasiune. Speaker, trainer, scriitor și mentor, Simona Baciu face parte din mai multe organizații naționale și internaționale, fiind o voce pentru educația acestui secol.

susan
Susan Shapiro

Susan Shapiro este autoare, speaker motivațional, educator și specialist în traininguri cu o experiență cuprinzătoare în predare, trainer pentru profesori și în dezvoltarea și planificarea programei de învățământ. Ea a creat, dezvoltat și implementat programe de training pentru dezvoltarea abilităților necesare vieții de zi cu zi, dedicate studenților și adulților, având impact asupra educatorilor din mii de școli de pe întreg globul. 

 

Susan Shapiro este coautoare a cărții Operation Longevity: A Mindful Approach to Wellness and Resilience for Law Enforcement in the 21st Century, scrisă împreună cu dr. Peter Killeen, specialist calificat în sănătate mintală, reziliență și stare de bine. De asemenea, Susan Shapiro a publicat o carte cu editura McFarland, denumită The Curtain Rises: Oral Histories of the Fall of Communism in Eastern Europe. Pe lângă acestea, și-a scris memoriile, The Perseverance of Hope, unde își prezintă perspectiva bazată pe diferențele culturale din diferite țări. 

 

Trainingurile sale, alături de cărți, planuri de învățământ și planificări pentru studenți sunt folosite în școlile, bibliotecile și universitățile de pe întreg globul.

Jane Rue-Ionița
Jane este un profesor care lucrează de mai bine de cinci ani cu copii, care au vârste cuprinse între 4 și 12 ani. După ce a fost din centrul în sudul Californiei, în perioada 2013-2015, s-a mutat în Cluj, România, unde a ajutat la începerea clasei pregătitoare pentru linia de studiu internațională a școlilor care colaborează cu British Curriculum. Apoi, Jane a lucrat la linia de studiu română, în calitate de Asistent al Profesorilor de limbă engleză. 
 
Jane și-a finalizat studiile de licență în domeniul Științelor în Familie și a Dezvoltării Umane, în vreme ce studiile de master au fost în domeniul educației, specializându-se în Planificarea și Instruirea Planificării Educaționale. În 2022, Jane a decis să se întoarcă în Cluj, împreună cu familia ei, pentru a dezvolta programe destinate tinerilor, în special pentru bunăstarea mentală și consilierea 1 la 1. 
 
În prezent, ea face parte din echipa Profesori Fericiți pentru România, un program de training inițiat de Fundația Transylvania College.
Sally-Baas-2_710x475_acf_cropped
Dr. Sally Baas

Dr. Sally A. Baas conduce Programul pentru Profesori al Asiei de Sud-Est, precum și Programul Cultural și Lingvistic Hmong la Universitatea Concordia, în St. Paul, Minnesota. De asemenea, este Președintele Asociației Naționale a Psihologilor Școlari. 

 

În ceea ce privește profesia sa, Sally este psiholog școlar, profesor, autor și consilier școlar internațional, a cărui activitate se focusează pe starea de bine, diversitate, egalitate și susținere. Ea facilitează munca națională și internațională în construirea bogăției interioare și educației la studenți. De asemenea, ea este Președintele Tapestry Intergenerational Education Foundation.

Sarah How

Sarah How este un psiholog școlar certificat la nivel național în Statele Unite ale Americii, care deține o experiență profesională de peste 24 de ani în școli, unde a lucrat cu tineri de vârste diferite: de la copiii preșcolari până la adolescenți de 21 de ani. De asemenea, ea este un speaker internațional dinamic, autor al unor cărții pentru copii și mentor în relații interpersonale, care se concentrează pe importanța cunoștințelor și resurselor necesare unei vieți prospere.

 

În domeniul educației, ea a fost președintele Asociației pentru Psihologii Școlari din Dakota de Nord și a făcut parte din bordul Asociației pentru Psihologii Școlari din Minnesota. De asemenea, este membru al Asociației Naționale pentru Psihologii Școlari și al Asociației Internaționale pentru Psihologii Școlari. 

 

Sarah este autoarea câtorva cărți pentru copii, care oferă sprijin emoțional pentru creșterea lor și dezvoltarea laturii emoționale a acestora. Munca sa a ajuns să fie cunoscută la nivel mondial, cărțile pe care le-a scris fiind traduse în spaniolă, mandarină și hmong. Cartea publicată în limba mandarină a fost prezentată de Ziua Națiunilor Unite a Dizabilităților la Ambasada SUA din Beijing, China, militând pentru copiii cu dizabilități din China.

 

În momentul de față, ea face parte din Tapestry Intergenerational Education Foundation, a cărei misiune este aceea de a oferi susține la nivel global, starea de bine a tinerilor și adulților. Perseverența, pasiunea și experiența de care a dat dovadă, au făcut ca Sarah How să fie invitată ca să țină traininguri în mai multe domenii, precum afaceri, educație, credința comunității, dar și să fie mentor pentru diverse persoane și familii din Statele Unite ale Americii și alte țări. 

 

Pe plan personal, Sarah este mama a patru copii, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani și este căsătorită cu soțul său Mark, de mai bine de 27 de ani. Doi dintre copiii săi au fost adoptați de la un centru de plasament.

WhatsApp Image 2022-03-14 at 10.46.29 (1)
Corina Chiorean

Corina deține o experiență de peste 15 ani în organizarea și managementul proiectelor de sprijin comunitar și umanitare. În anul 2016 s-a alăturat echipei Fundației Transylvania College în calitate de Office Manager și s-a implicat în toate proiectele naționale și internaționale desfășurate.

 

Începând cu anul 2022, Corina a devenit Director al programelor de training în cadrul aceleiași organizații, unde este responsabilă de managementul proiectelor. Devotamentul de care a dat dovadă, de-a lungul anilor, a demonstrat că este încrezătoare în potențialul programelor noastre dedicate profesorilor. 

 

Pe plan personal, Corina știe că este o persoană norocoasă și este recunoscătoare pentru familia pe care o are. 

Sabina Pop
Sabina Pop este este formator și psiholog în cadrul Inim Institute. A absolvit Facultățile de Business și de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și are experiența de a lucra, atât cu copii, în învățământul de stat și privat, timp de patru ani, cât și cu tineri și adulți, în ultimul an de activitate profesională. 
 
Sabina își dorește să fie acolo unde oamenii cresc și să ajute cât mai mulți oameni să devină conștienți și bine cu ei înșiși.
WhatsApp Image 2022-05-11 at 13.27.23
Sonia Tekereș
Sonia Tekereș

Pe lângă faptul că sunt trainer, sunt profesor în învățământul primar, cu o experiență de 16 ani în domeniul educației, dublă specializare învățător-educator și cu grad didactic I. 

 

Cred cu tărie în conceptul de lifelong learning și sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă educație. Am confirmarea că ceea ce fac are un efect benefic asupra copiilor, deoarece primesc cel mai frumos feedback din lume – îmbrățișări, zâmbete și aprecieri. 

 

Împreună cu echipa de la InIm Institute, vrem să reamintim profesorilor că fac lucruri minunate și că au în ei toate resursele necesare pentru a menține starea de bine, atât la nivel personal, cât și profesional. 

Găsește The Teacher Within

Profesorii mindful, împliniți și autentici sunt lideri puternici.

Acest website foloseste cookies pentr ati imbunatati experienta de navigare. Presupunem ca esti de acord, dar poti sa iesi daca doresti. Accepta Citeste mai mult

Politica de Confidentialitate & Cookies